I så fall utmanar jag dig att förklara varför. Mäter vi vilka som har störst finansiella tillgångar, det vill säga de pengar som finns tillgängliga. Det kan vara pengar på banken, värdepapper, obligationer, aktier med mera. Ja då har Sverige 417 000 miljonärer och 47% av dessa har fyllt 65 år. (SCB)

SCB:s statistik visar också att det bland pensionärerna finns fler förmögna än vad det gör i de övriga åldersgrupperna. Om man tittar på finansiella tillgångar är 12 procent av 65-plussarna miljonärer jämfört med 8 procent av svenskarna mellan 50 och 64 år och 3 procent av svenskarna mellan 35 och 49 år.

”Men dem vill ju inte betala” precis, dem är rutinerade, dem har levt ett helt liv och dem har skinn på näsan. Varför skulle de betala om du är beredd att pruta?

Den största anledningen att sluta med dessa vansinniga rabatter är att detta är huvudparten av dina framtida kunder, de är denna grupp du skall leva på. Alla vet att denna grupp utvecklas lavinartat fram till och med 2019. Det är kanongenerationen* som går i pension. Det har fått allt och de kommer fortsätta att ställa krav. Det vill vara evigt unga och de har massor av tid! Tänk också på att om du ger någon grupp bättre pris så måste en annan grupp betala detta. Så då blir frågan, vilka av dina medlemmar är det som ska betala för detta?

”Men jag har begränsat deras rätt att träna så att de bara får använda lokalerna fram till 16,00” Ok, du har med andra ord begränsat deras chanser att lyckas, att ta del av hela ditt utbud! Då kanske du även har hindrat dem från att variera sig så att de bara får vara i gym delen? Denna typ av speciallösningar som ger sig på symptomen i stället för problemet, kommer på sikt placera dig utanför marknaden. Alla som är dina medlemmar skall lyckas och detta måste du säkerställa!

Om du vill bedriva samhällsnyttig verksamhet, göra politiska markeringar eller annars utjämna ekonomiska orättvisor i samhället så är det de unga som skall få rabatterna. Men de tar vi en annan gång…

*Jag brukar kalla dem för The Stones Generation för de har alla diggat Mike Jagger som för övrigt fyller 69 år den 26 juli.

Annonser