AMT kan vara en förkortning för ganska mycket, men hos oss på CMS Sweden så betyder det Advance Management Training och härstammar från den modell som CMS arbetat med sedan 70-talet. Vi genomför regelbundet större träffar där träningsanläggningar från hela världen kan delta. kravet är normalt att man ingår i vårt nätverk men det förekommer att vi bjuder in speciellt utvalda aktörer. CMS Sweden har genomfört AMT Weekends sedan 1996 och dessutom gjort detta till en tradition där vi varje år genomför 2 AMT per år. Detta innebär att det blivit mer än 30 stycken utan avbrott, varje vår och varje höst!

På 90 talet var det viktigt att fånga trender, speciellt från USA, men med tiden har detta fått mindre betydelse därför att vi och delar av Europa, Asien och Australien i vissa sammanhang ligger före USA. Men fortfarande är amerikaner bättre på system och försäljning. På samma sätt kan vi och framförallt Asien stolt visa upp våra nöjd kund index. Internationellt är vi också mycket respekterade för vår gruppträning vilket vi sannolikt har SAFE att tacka för. Det var Per Anders Dagborn som satte ribban och detta tvingade alla utbildningsföretag att hänga på.

Idag är AMT en mötesplats där de viktigaste leverantörerna i branschen har en möjlighet att visa sina tjänster och produkter, direkt till beslutsfattare inom CMS. En normal AMT drar ungefär 230 personer men detta kan variera beroende på vilket ämne vi fokuserar på. Nu är det bara 3 veckor kvar till nästa AMT och årets tema är affärsstrategier, det innebär att fokus ligger på management. Bland annat skall vi spela ett affärs strategi spel men vi kommer också bjuda in föreläsare.

För utställare är detta en av årets viktigaste helger. Flera utställare vittnar om att detta är de helger som genererar flest affärer, kanske därför att de inte är publika utan riktar sig till ägare och beslutsfattare. I År har vi 45 utställare men vi tackar nej till ganska mycket som inte håller klassen. Vi vill visa våra kunder det som är intressant och flera ägare har berättat för mig att det har blivit en tradition att ta alla beslut under dessa möten, dvs att resten av året pratar man inte med säljare. Eftersom det finns annat som är viktigt! Jag kan förstå detta eftersom en ägare eller chef idag blir uppringd varje dag av någon som vill sälja. AMT kan alltså vara ett sätt att göra allt på en gång.

En annan viktig aspekt är att en AMT är rolig, i år är det 50-tals tema och själv funderar jag på hur jag ska klä mig…

Annonser