stanley-121211-1En ny enkät visar att 47 procent av de amerikanska hushållen är intresserade av en TV från Apple.

Ryktena har åter satt fart som en följd av de senaste intervjuerna med Tim Cook att Apple tänker lansera en Apple TV.

Analysföretagen AlphaWise och Morgan Stanley Research har med anledning av ryktet frågat 1 568 amerikanska hushåll om de skulle vara intresserade av en Apple TV.

– 11 procent skulle vara väldigt intresserade

– 36 procent skulle vara ganska intresserade.

– 47 procent är alltså nyfikna på en sådan produkt.

Av de som svarat är 46 procent villiga att betala mer än 1 000 dollar, medan 10 procent är villiga att betala mer än 2 000 dollar. I genomsnitt är de svarande beredda att betala 20 procent mer för en tv från Apple än från en annan tillverkare, rapporterar Apple Insider. I åldern 18-29 år är man beredd att betala 32 procent mer än för en tv från en annan tillverkare. Men alla åldersgrupper är beredda att betala mer för att få en Apple TV.

Personligen tycker jag att detta åter igen illustrerar vår stora tilltro till detta varumärke, för apparaten finns ju inte så hur skall vi veta att den är så bra att vi vill ha den och att vi dessutom vill betala mera?  Jag har länge sagt att när den kommer (för det gör den) så kommer hela TV industrin stå med brallorna nera, precis som MP 3, Mobiltelfoner, Musikbranchen, Bokbranschen, Tidningsbranschen och Dator/Ipad branschen gjorde när Apple gjorde entré.

Den TV vi kommer se är sannolikt en kommunikationsplattform som hjälper dig med allt från TV, recept, e-post, telefon, musik, böcker, tidningar osv. Det flödar sannolikt simultant med din vardag och styrs via Siri och din gester i luften. TV är bara ursäkten för att erövra ännu en bransch. Det är vad jag tror och eftersom denna blogg ska finnas kvar så får ni gärna hacka på mig i framtiden om jag har fel.

Här kan du läsa hela artikeln: http://appleinsider.com/articles/12/12/11/47-of-consumers-interested-in-apple-television-willing-to-pay-20-premium

Annonser