Anna-Karin & ToweClass Gym i Mora blev årets företag i Mora 2012. I samband med Vasaloppets Business Forum i torsdags fick företagets ledning med Anna-Karin Janson och Tove Källberg ta emot utmärkelsen, med diplom och blomster.

Utmärkelsen delades ut av Christiane Djäken från Företagarna i Mora, som tillsammans Mora kommun har delat ut pris till Årets Företagare i Mora sedan 1985.

I Juryns motivering omnämnde Christiane Djäken bland annat att företaget började i en lägenhet och att verksamheten sedan under åren växt ut till att inrymmas i en två vånings byggnad.

Kvinnan bakom företaget Anna-Karin Janson berättade att hon först hade tänkt utbilda sig till bibliotekarie på Bibliotekshögskolan i Borås efter två högskolebetyg i tyska. Men det blev en utbildning till sjukgymnast i stället. En karriär hon hade i närmare 20 år med början i Uppsala och fortsättning i Mora.

Med åren kom Anna-Karin in på tanken att kombinera rehabilitering med sjukvård och friskvård.

1995 startade hon enskild firma och öppnade eget hemma i lägenheten

– Jag hade köket som reception och behandlingsrum i sovrummet.

Det var verkligen i liten skala. 1996 flyttade hon till en lokal i Lisselby och 2001 startade hon aktiebolag och öppnade gym på Hantverkargatan, vägg i vägg med skattekontoret. För några år sedan öppnade hon gym i ett stort nybyggt tvåvåningskomplex på Tuvan.

Tove Källberg berättade att företaget har 40 talet medarbetare anställda fördelade på heltider och timanställningar.

Källa: http://www.dt.se/nyheter/mora/1.5634447-class-gym-arets-foretagare-i-mora 

Annonser