Enligt ständigt välinformerade Mark Gruman så har Apple satt hälsa och fitness i fokus i kommande toddham_iwatch_all-620x400iOS 8 och den smarta ”klockan” iWatch som förmodligen kommer vara späckad av sensorer.

En ny app som sägs komma i iOS 8 har arbetsnamnet ”Healthbook” och vars uppgift är att övervaka och samla hälsostatistik så som brända kalorier och sträcka du motionerat. Appen kommer dessutom förinstallerad och kommer konkurera med appar från Nike och RunKeeper.

Men det är inte bara motion det handlar om utan även mer hälsoorienterade data som blodtryck, vätskebalans, puls och glukosnivåer. Denna hälsoinformation sägs vara någon som iWatch ska kunna samla in. Om en användare dessutom använder medeciner kan appen påminna om att denna ska tas och integreras med appen Påminnelser.

Apple har under de senaste åren anställt flera personer med kunskap inom motion och hälsa. Hur slutresultatet är eller vart det är på väg vet vi förmodligen tidigast lagom till sommarens World Wide Developers Conference.

Källa: 9to5Mac

Annonser