VARFÖR CMS?


Många i vår bransch brottas med dålig lönsamhet, det är allmänt känt, men vad är lönsamhet? Om du väljer att avstå lön för att företaget skall visa vinst, är du då lönsam? Är det smart? Eller du kanske väljer att investera tungt därför att du har en hög vinst!

I vår bransch finns hela skalan och därför blir ofta jämförelser ganska svåra. Jag har några enkla regler som alla kan förstå:

  1. Strävar efter en vinst på 20% efter normala (lagstadgade) avskrivningar
  2. Alla i företag skall lyfta avtalsenliga löner, en ägare skall tjäna minst 35.000 kr och i många fall mycket mera, detta bygger förstås på företagets storlek och det ansvar man har.
  3. Företaget skall löpande underhålla det som företaget äger. Detta kan vara underhåll av lokaler och det är sannolikt en löpande förnyelse av utrustningen.
  4. Företaget skall ha utrymme för en marknadsföringsbudget på 10% av omsättningen.

Om du uppfyller dessa kriterier kommer företagets värde att vara högt och bestående. Självklart kan det ta några år att komma till detta och ärligt sagt är det få som gjort det. Det allra flesta i vår bransch har aldrig haft 20% i vinst men det betyder inte att det är omöjligt. Vi måste lära oss att driva företag affärsmässigt för då får vi så mycket annat på köpet. Jag vet att de flesta vill ha modern utrustning, utbildad personal och många medlemmar. Det är ganska enkelt att lösa detta om man har kunskap och pengar!

Kunskap tar ofta en livstid att få, i alla fall om man skall komma på allt själv, därför finns vi! Vi har samlat på erfarenheter av vad som fungerar och vad som inte fungerar. Vi har gjort detta sedan 1965 och vi har testat våra system i samtliga världsdelar. Vi vet alltså ganska mycket om vår bransch, det är därför vi har så framgångsrika kunder.

Pengar kommer med god affärskunskap och klokt investerade kommer de öka ditt företags värde.

Läs även:

Hur gör man om man vill gå med och vad krävs?

Vad levererar vi?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: